Kramer maakt rentree met zege

Anderhalf jaar hebben zijn fans er op moeten wachten. Zaterdag was het dan eindelijk zover. Sven Kramer maakte zijn rentree op het ijs in wedstrijdverband. Bij internationale wedstrijden in Inzell won de Fries de 3000 meter in een tijd van 3’44’88.

(Foto: TVM)

Sven Kramer kwam vanwege een curieuze en zeer hardnekkige bovenblessure lang niet in actie. In maart 2010 reed hij z’n laatste wedstrijd.

Het boegbeeld van TVM bleef 4,37 seconden verwijderd van zijn persoonlijk record maar was toch uitermate tevreden: “Het ging best wel goed. Ik heb wel pijn gevoeld, maar niet van die oude blessure. Het was ook best wel spannend. Allemaal zaken die ik zo’n anderhalf jaar niet heb meegemaakt.”

De Fries had vooraf al gezegd dat hij nog niet voor de toptijden ging schaatsen. “Als ik lekker schaats en gewoon makkelijk mijn rondjes kan rijden, dan ben ik tevreden”, zei hij vrijdag.

Bron: NOS / Schaatsen.nl

Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>