Groter groeien met Team Liga

Groter groeien doe je met Liga. Dat geldt zeker ook voor de gelijknamige vrouwenschaatsploeg rondom Marianne Timmer die vorig seizoen het licht zag. Timmer zette al snel een punt achter haar actieve schaatscarrière maar trainde nog wel even door met ploeg. Komend seizoen fungeert ze als trainer/coach van haar teamgenotes Annette Gerritsen en Margot Boer en van vier gloednieuwe rijdsters.

De ploeg heeft voor komend seizoen Anice Das, Lotte van Beek, Irene Schouten en Linda de Vries aan de selectie toegevoegd.

Team Liga begint het seizoen 2011-2012 bovendien met een compleet nieuwe begeleidingsstaf, zo bleek tijdens de ploegenpresentatie op de Libelle Zomerweek in Almere. Niemand minder dan Yvonne van Gennip neemt (samen met Niels Cannegieter) het teammanagement op zich.

Ook oud-sprintster Christine Aaftink gaat aan de slag bij de ploeg. Ze treedt toe tot het stichtingsbestuur. Rutger Tijssen is overgekomen van 1nP en verzorgt samen met Marianne Timmer de coaching.

De twee kopvrouwen Boer en Gerritsen vinden het niet gek dat Timmer komend seizoen hun trainer is: ,,Marianne is nu niet meer ons teammaatje, maar onze coach. Toch is dat eigenlijk heel natuurlijk verlopen, want vorig jaar was ze op een gegeven moment al gestopt en dan word je positie ten opzichte van elkaar al anders. Ik ben vooral heel blij dat Marianne bij het team blijft. Ik heb de afgelopen zes jaar met haar getraind en buiten de gezelligheid kan ik nog heel veel van haar leren.”

“Een ander belangrijk verschil is natuurlijk dat we nu met zes rijdsters zijn. Die beslissing is ook echt vanuit ons gekomen. Margot en ik wilden er heel graag meiden bij en we hebben met Marianne ook ons wensenlijstje kunnen maken. Daarop stond zeker ook de wens om ook allrounders in ons team te hebben.”

Bron: Schaatsen.nl.

Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>