TVM stopt met schaatsploeg na Sotsji 2014

TVM stopt na de Winterspelen van Sotsji 2014 met het sponsoren van de schaatsploeg. Bestuursvoorzitter Arjan Bos zegt dat donderdag in De Telegraaf.  Het slechte nieuws zal vrijdag officieel worden bekendgemaakt bij de perspresentatie van het team.  TVM is al jarenlang de geldschieter van kampioenen als Sven Kramer en Ireen Wüst.

“We hebben ervoor gekozen de olympische cyclus netjes en hopelijk succesvol af te ronden”, aldus Bos. TVM heeft sinds 2000 een eigen schaatsploeg. Bos liet al eerder doorschemeren dat het bedrijf – na het lange verblijf in het schaatsen – overwoog over te stappen naar een andere sport.

Tot voor kort was een terugkeer in het wielrennen een serieuze optie, maar na alle onthullingen in de dopingaffaire rond Lance Armstrong is dat niet langer aan de orde.

“Als verzekeraar handel je in vertrouwen en het wielrennen past niet bij zo’n imago”, aldus Bos. “Zolang niet 100 procent vaststaat dat het wielrennen een nieuwe, schone weg is ingeslagen, zullen wij onze vingers er beslist niet aan branden.”

Cosponsor

TVM gaat zelf actief op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, net zoals het bedrijf dat deed toen er besloten werd te stoppen met wielersponsoring. “We zijn zelfs bereid om een bedrijf in het olympisch seizoen als cosponsor toe te laten op de pakken, op voorwaarde dat men dan na de Spelen als hoofdsponsor verdergaat.”

Bron: Telegraaf.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Historisch goud voor shorttrackster Schulting in PyeongChang
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “TVM stopt met schaatsploeg na Sotsji 2014

  1. Pingback: schaatsen in oranje — Minder ritten op lange afstanden bij allrounden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>