Jan Blokhuijsen naar Team Corendon

Jan Blokhuijsen naar CorendonZoals gebruikelijk gonst het in de maanden maart, april en soms ook nog in mei – maar dat is rijkelijk laat – van de schaatstransfers. Zo werd vrijdag 3 mei in Thialf bekend gemaakt dat Jan Blokhuijsen het komende Olympische seizoen bij Team Corendon schaatst. De 24-jarige Blokhuijsen, die de afgelopen jaren voor TVM uitkwam, tekende een contract voor één seizoen. (Foto: Martin de Jong)

Jan Blokhuijsen sluit per direct aan bij het team en vertrekt begin volgende week al met zijn nieuwe ploeggenoten naar het eerste trainingskamp in het Italiaanse Toscane.

De komst van Jan Blokhuijsen, de 2e Nederlander op de wereldranglijst aller tijden voor het allround schaatsen, zorgt ervoor dat Team Corendon de ploeg nu compleet heeft en zich kan opmaken voor het Olympische schaatsseizoen. Duidelijk is dat de ambities hoog zijn, namelijk strijden om de Olympische medailles in Sochi over exact 280 dagen. Zijn persoonlijke ambities liggen in eerste instantie op de 1500 meter, 5000 meter en de ploegenachtervolging.

Na een aantal succesvolle jaren bij TVM heeft Blokhuijsen bewust de tijd genomen om na te denken over zijn sportieve toekomst. Meerdere opties zijn daarbij uitvoerig besproken. Uiteindelijk sluiten de technische staf, de sportieve mogelijkheden en de professionele organisatie bij Team Corendon het beste aan bij zijn eigen ambities en zijn alle voorwaarden aanwezig om de strijd aan te gaan om Olympische medailles.

Eerder deze week maakte Team Corendon al bekend dat Robert Bovenhuis aan de ploeg is toegevoegd.

Met de komst van Jan Blokhuijsen bestaat Team Corendon nu uit de schaatsers Lotte van Beek, Marije Joling, Marrit Leenstra, Renz Rotteveel en Maurice Vriend onder leiding van de coaches Jan van Veen en Renate Groenewold.

Klik hier om alle schaatstransfers van het seizoen 2013-2014 te bekijken.

Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>