Wereldrecord en WK-winst!! Sven Kramer is onvoorstelbaar sterk

12.49, 88. Met deze ongelooflijke tijd op de tien kilometer is Sven Kramer vandaag wereldkampioen allroundschaatsen geworden. Wereldkampioen met een gouden randje, want dat Thialf een wereldrecord cadeau zou krijgen had niemand voor mogelijk gehouden. In een tijd waarin wereldrecords alleen nog in Calgary en Salt Lake City gereden worden, breekt Sven met alle wetten en doet het op een laaglandbaan. “Ik had nog iets recht te zetten na gisteren”, was het nuchtere commentaar van de Fries na afloop, waarmee hij doelde op zijn matige prestatie op de 1500 meter.

 

Ook Carl Verheijen reed een erg sterke 10.000 meter en leek zelfs nog even Fabris van de tweede plaats in het eindklassement te kunnen verstoten. Dat lukte niet, maar Verheijen is uiteindelijk heel mooi derde geworden. Wennemars werd tiende op de afsluitende afstand en liet weer zien dat hij ook de lange afstanden aardig weet te rijden. Hij was zelfs sneller dan Shani Davis. De Amerikaan, aan wie voor het begin van het WK nog titelkansen waren toebedeeld, eindigde na Erben Wennemars (vierde) in het eindklassement.

 

Waren het de vorige drie edities nog Amerikanen die er met de hoofdprijs vandoor gingen, in 2007 is het weer Nederland dat laat zien dé allroundnatie te zijn.

Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Sven
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wereldrecord en WK-winst!! Sven Kramer is onvoorstelbaar sterk

  1. anouk

    ik vind sven kramer echt een sgatje:P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>