WK Afstanden: wie gaan en wie winnen?

Omdat Nederland sinds jaar en dag meer topschaatsers dan WK-tickets heeft, stonden de afgelopen wereldbekerwedstrijden voor veel rijders in het teken van plaatsing voor het laatste schaatsweekend in Salt Lake City. Wie na al die skate-offs naar het WK mogen, lees je hier. Ook doet schaatsen.blog.nl alvast een voorzichtige voorspelling.

Deelnemers mannen

500 meter: Jan Smeekens, Erben Wennemars, Jan Bos

1000 meter: Erben Wennemars, Beorn Nijenhuis, Simon Kuipers

1500 meter: Erben Wennemars, Jan Bos, Simon Kuipers

5000 meter: Sven Kramer, Carl Verheijen, Wouter Olde Heuvel

10.000 meter: Sven Kramer, Carl Verheijen, Brigt Rykkje

 

Deelnemers vrouwen

500 meter: Margot Boer, Annette Gerritsen, Sanne van der Star

1000 meter: Margot Boer, Annette Gerritsen, Ireen Wüst

1500 meter: Ireen Wüst, Paulien van Deutekom, Marja Vis

3000 meter: Renate Groenewold, Ireen Wüst, Paulien Van Deutekom

5000 meter: Renate Groenewold, Marja Vis, Gretha Smit

 

De achtervolgingsploegen bestaan uit Sven Kramer, Carl Verheijen en Erben Wennemars bij de mannen en Ireen Wüst, Pauline van Deutekom en Renate Groenewold bij de vrouwen.

 

Goud?

Helaas behoort een gouden medaille voor de meeste schaatsers niet tot de mogelijkheden. Wie is wel in staat een afstand te winnen? Bart Veldkamp en Ria Visser hoefden -toen Mart Smeets hen deze vraag stelde- niet lang na te denken: Sven Kramer en Ireen Wüst komen zeker met goud naar huis. Sterker nog: het zou een teleurstelling zijn als Sven en Ireen maar één afstand winnen; twee –of in Ireen’s geval drie- gouden plakken lijken mogelijk.

 

Carl Verheijen komt hoogstwaarschijnlijk met twee keer zilver terug naar Nederland. Ook Erben Wennemars is medaillekandidaat. Maar: Erben is moe en concurrenten heeft hij op de 1000 en 1500 meter in overvloed.

 

Het zou mij niet verbazen als het daarbij blijft in Salt Lake City. Want ‘wij’ lijken dit jaar beter dan ooit. Maar als je Sven en Ireen’s prestaties wegdenkt, wat blijft er dan nog over? Wie er anders over denkt, melde zich!

Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Brons voor Irene Schouten en Koen Verweij op Mass Start

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “WK Afstanden: wie gaan en wie winnen?

 1. Jeroen

  ik ben het hier dus niet mee eens… als we de prestaties van wust en kramer weg zouden denken, zouden er andere nederlanders de besten zijn. Wat denk je van Verheijen, die altijd achter Kramer 2de wordt op de lange afstanden. of van Wennemars, die 2(!) wereldbekers heeft gewonnen in Calgary, met een nationaal record op de 1500 meter van zondag.

    /   Reply  / 
 2. Jeroen

  ik ben het hier dus niet mee eens… als we de prestaties van wust en kramer weg zouden denken, zouden er andere nederlanders de besten zijn. Wat denk je van Verheijen, die altijd achter Kramer 2de wordt op de lange afstanden. of van Wennemars, die 2(!) wereldbekers heeft gewonnen in Calgary, met een nationaal record op de 1500 meter van zondag.

    /   Reply  / 
 3. tvm-er

  daar sluit ik me bij aan Jeroen!

    /   Reply  / 
 4. Jeroen

  OK dan..;)

    /   Reply  / 
 5. Jelmer

  Volgens mij kan Nederland ook nog best 2 gouden plakken winnen op de ploegenachtervolging!

    /   Reply  / 
 6. Jeroen

  In ieder geval de mannen winnen goud..

    /   Reply  / 
 7. tvm-er

  En als Anni niet meedoet…
  en vlak die Gerritsen ook niet uit! EN wat dacht je van van Deutekom?? we doen heus wel mee om de prijzen!! altijd positief blijven!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>