Ideale loting voor Sven Kramer

Beter had Sven Kramer niet kunnen loten, als je het mij vraagt. Hij rijdt vannacht op de vijf kilometer in de laatste rit tegen Enrico Fabris. Fabris kan hij dus goed in de gaten houden en van zijn andere concurrent, Carl Verheijen, is de te kloppen tijd al bekend. Niks staat Sven dus in de weg om het WK-goud op deze afstand terug in Nederlandse handen te brengen!

Jochem Uytdehaage was in 2003 de laatste Nederlander die de vijf kilometer op het WK Afstanden won. Daarna ging Chad Hedrick er met het goud vandoor. Twee keer was hij de sterkste: in 2004 en 2005. Vorig jaar werden de WK Afstanden in verband met de Olympische Spelen niet verreden.

Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ideale loting voor Sven Kramer

 1. Marten

  Ja beter had het niet gekund maar waar hangt die loting nu eigenlijk vanaf gewoon van het ‘lot’? Of van de prestaties, want soms rijd de tvm gewoon tactisch dat bv sven en carl tegen mekaar rijde maar nu is dat niet zo! Vreemd of gewoon heel normaal?
  Misschien dat iemand een uitleg heeft.

    /   Reply  / 
 2. marjolein

  heej,

  Als er geloot wordt voor de wedstrijden wordt dat echt door het lot bepaald. Maar het gebeurd ook vaak dat het in omgekeerde volgorde van het klassement op dat moment gaat. Maar taktiek van TVM is het niet hoor die kunnen er vrij weinig aan doen wie tegen wie rijdt. Dat Sven en Carl vaak tegen elkaar rijden komt gewoon omdat sven meestal nummer één is en carl nummer twee.. als je het klassement dan omdraait rijden ze tegen elkaar

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>