Wüst wereldkampioen!

De kop is eraf, het eerste goud is binnen. Ireen Wüst is wereldkampioen geworden op de 1500 meter met een tijd van 1.52, 71. Het ging langzamer dan verwacht op de eerste afstand in Salt Lake City. Geen wereldrecord en ook geen nationaal record dit keer. Het zal aan het ijs liggen, want bijna alle vrouwen reden minder hard dan een week geleden in Calgary. Alleen Cindy Klassen verbeterde zichzelf in vergelijking met de World Cup en eindigde als tweede. Derde werd Kristina Groves. Zoals verwacht was het dus een Nederland / Canada-show vandaag. Echt spetteren deed het nog niet bij de opening van de WK Afstanden, maar een mooi begin is het zeker. Gefeliciteerd Ireen!

Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>