Dubbel goud op –tot nu toe- duf kampioenschap

Sven Kramer won goud, Ireen Wüst won goud en toch was de eerste dag van het WK Afstanden een beetje een teleurstelling. De sfeer zat er niet in, in de bijna lege hal in Salt Lake City. De tijden waren stukken minder snel dan verwacht (geen wereldrecords) en echt spannend was het ook niet. Nouja, even dan, in het begin van Kramer’s race, toen Enrico Fabris angstig goed mee leek te kunnen gaan.

Uiteindelijk was het meest opvallende aan de vijf kilometeruitslag dat Carl Verheijen niet als tweede eindigde, zoals in alle wedstrijden hiervoor, maar als derde, want Fabris was vannacht sneller dan Verheijen.

Dat de fameuze prestaties van Kramer en Wüst snel wennen, blijkt maar weer. Want waar ‘wij’ op de vorige WK Afstanden in totáál drie gouden plakken wonnen, heeft Nederland er nu al twee op zak. Het gaat dus eigenlijk heel goed. En toch is het WK Afstanden tot nu toe nog niet zo'n mooi kamioenschap als het WK Allround. Zelfs de wereldbekerfinale vorige week in Calgary was stukken leuker. Hopelijk wordt het vanavond spannender!

Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>