Jenny Wolf flikt het! Na dik vijf jaar eindelijk nieuw wereldrecord

En ik maar denken dat Jenny Wolf op belangrijke momenten altijd faalt. Vandaag niet! De Duitse sprintster won de tweede omloop van de 500 meter in een fantastisch wereldrecord van 37,04. Het oude record van Le May-Doan, dat al meer dan vijf jaar stond, werd eindelijk uit de boeken gereden. Goed voor het sprinten, goed voor Jenny Wolf, die met deze winst de titel won, nadat ze in de eerste omloop na Wang als tweede was geëindigd.

De Nederlandse vrouwen deden het, ondanks de afwezigheid van kopvrouw Timmer, ook aardig. Annette Gerritsen werd zesde, Margot Boer (die nu ook tot de groep met een PR onder de 38 seconden behoort) zevende. Sanne van der Star kon haar seizoen niet redden op dit WK Afstanden en eindigde in de achterhoede.   

Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Op weg naar PyeongChang: het lot van Kjeld
Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jenny Wolf flikt het! Na dik vijf jaar eindelijk nieuw wereldrecord

  1. joef

    sanne, gezegend met het mooiste koppie van de vrouwen schaatsploeg, heeft inderdaad niet kunnen brengen wat er van haar had verwacht. jammer. Maar ze is nog jong en heeft nog vele jaren van toernooien voor de boeg. Dus houden we hoop !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>