Onverwacht zilver (met een gouden randje)

Pieken op het juiste moment. Dat heeft Renate Groenewold gedaan. Haar seizoen stond tot nu toe vooral in het teken van ziekte en andere malaise en door sommigen werd ze al afgeschreven. Renate zou de topsport niet aankunnen, ze had haar top allang gehad, kon maar beter stoppen met schaatsen. Deze critici moeten zich flink achter de oren krabben, want gisteravond liet Groenewold zien dat zij nog steeds bij de absolute top hoort. Ze haalde zilver op de drie kilometer.

Het goud was voor de gedoodverfde favoriet Sablikova, maar zelfs op haar verloor de Nederlandse niet veel. Cindy Klassen –die ook piekt op het juiste moment- behaalde brons. Ireen Wüst, aan wie het goud voor de wedstrijd door de Nederlandse pers al toe was geschreven, haalde het niet. Zij eindigde als vijfde. Verrassend? Niet helemaal. Ireen heeft laten zien dat zij dit seizoen vooral uitblinkt op de middellange afstanden. Haar wacht zondag nog de duizend meter.

En Renate? Die is realistisch genoeg om in te zien dat het met Sablikova in goede vorm heel lastig wordt om op de langste afstand te winnen. Maar in een interviewtje na afloop van de drie kilometer blikte ze al wel vooruit op de ploegenachtervolging. "Daar gaan we voor goud", aldus la Groenewold.

Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>