Sprint is voor de Aziaten; Lee wint in wereldrecord

"Wooooooorrrrrrrld Record!!!” loeide het vannacht door de bijna verlaten ijshal in Salt Lake City. Na anderhalf jaar is er weer eens nieuw wereldrecord op de 500 meter. Kang-Seok Lee (Zuid-Korea) kwam vannacht in de tweede omloop tot 34,25, vijf honderdste sneller dan het oude record van Kato. Lee won daarmee ook meteen de wedstrijd. Het was een Aziatisch feestje, want tweede werd de Japanner Oikawa, derde Kyou-Huk Lee, land- en naamgenoot van de winnaar. Die laatste moest zijn podiumplaats overigens delen met de Amerikaan Tucker Fredericks.

Het was een 500 meter van hoog niveau; nooit eerder reden zoveel mannen een tijd onder de 35,00. De Nederlanders konden in het sprintgeweld niet echt meekomen. Jan Smeekens (wel twee keer een 34-er) eindigde als dertiende, Wennemars werd veertiende en Bos zestiende.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>