Weer goud voor Ireen!

Wie is er de beste: Sven Kramer of Ireen Wüst? Het WK Afstanden eindigt in gelijkspel, want op de slotdag staat het 2-2. Vandaag klonk voor de tweede keer dit weekend het Wilhelmus voor Wüst. Na winst op de 1500 meter donderdag was ze nu de beste op de 1000 meter. Een perfecte race reed ze zeker niet. “Ik had een hele slechte start, viel een beetje voorover. Toen kneep ik hem wel even. Ik heb het gewonnen in m’n slotronde”, aldus de opgeluchte winnares. Perfect of niet, Ireen is, net als TVM-broertje Kramer, van uitzonderlijke klasse.

Wüst reed een tijd van 1.13,83, een nieuw Nederlands record. Achter Wüst reed de van griep herstelde Duitse Anni Friesinger naar zilver. Brons was voor de Canadese Christine Nesbitt. Margot Boer en Annette Gerritsen reden op hun slotafstand beiden ook naar een persoonlijk record. Boer werd zevende in 1.15,20, Gerritsen achtste in 1.15,27.

Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weer goud voor Ireen!

  1. Meisje

    Goed gedaan hoor Ireen Wust

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>