Met dank aan Sven, Kemkers en TVM: goud op de teampursuit

Erben Wennemars had ons goud en een wereldrecord beloofd en hij heeft woord gehouden. Het Nederlandse team, naast Wennemars bestaande uit Carl Verheijen en Sven Kramer, won de ploegenachtervolging. Dankzij de benjamin van de ploeg Sven Kramer. Want het was Sven die opjoeg, meetrok en aanviel. Zodat onze jongens het zojuist gereden wereldrecord van de Canadezen in de laatste paar ronden wisten te verbeteren. Ere wie ere toekomt!

Het derde goud van Kramer was een cadeautje aan zijn ploeggenoten, zo vertelde Sven na afloop. Na het –door zijn val veroorzaakte- fiasco op de Olympische Spelen was hij Carl en Erben nog wat verschuldigd.

Complimenten ook aan Gerard Kemkers. Hij heeft gezorgd voor eenheid en teamspirit in de volledige TVM-ploeg. Niet voor niets bestonden de achtervolgingsploegen bij de mannen en de vrouwen helemaal uit rijders van zijn team. De vrouwen moesten eerder dit weekend genoegen nemen met zilver. Dat het de mannen op de slotafstand van het toernooi wel gelukt is het goud te veroveren is niet alleen een cadeau van Sven naar zijn ploeggenoten maar ook een bedankje van de TVM-rijders aan hun supercoach. Ere wie ere toekomt.

Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Onverwacht brons Nederlandse vrouwen op aflossing

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Met dank aan Sven, Kemkers en TVM: goud op de teampursuit

 1. henk

  ik vind dat hij gelijk heeft

    /   Reply  / 
 2. henk

  ik vind dat hij gelijk heeft

    /   Reply  / 
 3. Tessa

  sven je bent de beste!!!!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>