Ook Erben Wennemars onderuit in Moskou

Er lijkt een vloek te rusten op de Nederlanders die meedoen aan het WK Sprint in Moskou. Bij de vrouwen ging Annette Gerritsen al onderuit op de 500 meter. En bij de mannen overkwam Erben Wennemars even later hetzelfde. In de laatste binnenbocht schoof zijn linkerschaats weg waarna hij genadeloos met 50 kilometer per uur tegen de stootkussens klapte. Wennemars bleef een tijd lang geblesseerd op het ijs liggen en werd daarna op een brancard weggedragen. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. (Foto: www.knsb.nl)

Na de val greep de schaatser van TVM met een pijnlijk gezicht naar zijn linkerbovenbeen. Op het moment dat hij van het middenterrein af werd gehesen schreeuwde hij het uit van de pijn.

Coach Gerard Kemkers vertelde aan de NOS dat het waarschijnlijk gaat om een spierblessure/scheuring in de liesstreek. Wennemars is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hij komt op het WK Sprint niet meer in actie.

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Waar kun je (veilig) schaatsen op natuurijs?
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>