Nesbitt goud, Boer rijdt naar brons

Owkee .. het is geen goud. Maar Margot Boer heeft nog een jaar de tijd om naar een Olympische supervorm toe te groeien. Op het WK Afstanden in het Canadese Richmond liet ze zaterdag zien dat ze niet meer weg te denken valt uit de wereldsprinttop. Het werd brons dit keer in 1’16’44. Een tijd die er mag wezen en waarmee ze slechts 0,16 seconden verwijderd bleef van de winnares van het goud, Christine Nesbitt. De Canadese reed om de Olympic Oval een nieuw baanrecord van 1’16’28 en was daarmee een fractie sneller dan de Duitse Anni Friesinger (1’16’32). (Foto: Jeff Bough)

Nesbitt haald op een WK Afstanden nog nooit goud. Wel twee keer brons, in 2007 op de 1000 meter en afgelopen vrijdag op de 1500 meter. Des te leuker dat ze nu voor eigen publiek in Vancouver een wereldtitel mag oogsten.

Net als Boer presteerde ook Natasja Bruintjes prima. Ze werd vierde in 1’16’80. En dat terwijl ze zich via een skate-off moest plaatsen voor dit WK Afstanden! Na afloop was Bruintjes dan ook lichtjes ontdaan door dit snelle succes in haar schaatscarriere: ,,Dit is geweldig, ik sta te trillen. Een hele goede motivatie voor volgend jaar.”

Laurine van Riessen werd achtste op de 1000 meter in 1’17’02.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames.

Klik hier voor al het nieuws/uitslagen over het WK Afstanden 2009.

Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>