Diskwalificatie Groves, Friesinger goud, Wüst zilver

Het vrijwel mislukte seizoen van Ireen Wüst heeft vrijdag op de valreep nog een beetje glans gekregen. Op het WK Afstanden in Richmond, Canada, won ze het zilver op de 1500 meter met een tijd van 1’58’83. De Canadese Kristina Groves kwam als snelste over de finish in 1’57’75 maar werd gediskwalificeerd. Ze raakte een blokje en passeerde de lijn. Het goud ging daardoor naar Anni Friesinger die haar wereldtitel zo alsnog kon prolongeren. De Duitse kwam over de streep in 1’58’66. Het brons was door de diskwalificatie van Groves voor haar landgenote Christine Nesbitt (1’58’88). (Foto: Jeff Bough)

Anni Friesinger begon laat aan dit schaatsseizoen omdat ze nog moest herstellen van een knieoperatie. Pas eind december maakte ze haar rentree. De afgelopen maanden wist ze weer met overmacht (wereldbeker)overwinningen te boeken op de 1000 en 1500 meter. Dit is voor Friesinger de zesde wereldtitel op de schaatsmijl, een record bij de vrouwen.

Toch kon Friesinger niet echt blij zijn met haar overwinning: ,,Het is heel raar. Ik vind het een heel harde straf. Ik kan hier niet blij mee zijn, erg vreemd dit. Ik wil het liefst een wedstrijd waar iedereen gewoon goed doorheen komt,” zei ze na afloop voor de camera’s van de NOS.

Laurine van Riessen werd zevende in 1.59,53. Marrit Leenstra noteerde de tiende tijd: 1.59,86.

Klik hier voor de volledige uitslag 1500 meter vrouwen.

Bron: ISU Results.

Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>