Derde wereldtitel 5000 meter voor Kramer

Omdat het vrijwel zeker was dat Sven Kramer toch wel zou winnen, ben ik vrijdagavond niet wakker gebleven voor de 5000 meter op het WK Afstanden in Canada. Het is voor een schaatser natuurlijk heerlijk als hij met gemak zijn derde wereldtitel op rij kan incasseren. Maar het maakt de sport tegelijkertijd wel oorverdovend saai. Letterlijk niet de moeite waard om voor op te blijven. Sven Kramer was met zijn baanrecord van 6’16’20 op het ijs van de Richmond Olympic Oval bijna twee seconden sneller dan de Noor Havard Bøkko (6’18’02). Trevor Marsicano pakte het brons in 6’20’06.

Marsicano is blijkbaar een alleskunner want enkele uren eerder werd hij nog wereldkampioen op de 1000 meter. Wat meteen de vraag oproept of we hier dan eindelijk een nieuwe Eric Heiden zien schaatsen ..? De spannendste rit op de 5000 meter was in ieder geval die tussen Marsicano en Enrico Fabris. De Amerikaan was twaalf honderdsten sneller dan de Italiaan die vierde werd.

Bob de Jong reed in 6’25’95 naar de vijfde plek. Carl Verheijen werd zevende in 6’30’18.

Klik hier voor volledige uitslag 5000 meter heren.

Bron: ISU Results.

Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>