Sablikova wint ‘gewoon’ ondanks botsing

Een paar jaar geleden gebeurde het ook tussen Carl Verheijen en Jochem Uytdehaage. Een uitgeputte Verheijen lette tijdens het uitrijden even niet goed op en knalde van achteren op Uytdehaage die al klaar stond voor zijn rit. Hetzelfde overkwam zaterdag Martina Sablikova op het WK Afstanden in Richmond. Voor de start van de 5 kilometer werd ze aangereden door Masako Hozumi. Sablikova bleef in eerste instantie aangeslagen liggen. Maar ze raapte zichzelf bij elkaar, ging na een pauze van vijf minuten van start en werd ‘gewoon’ wereldkampioene. De Canadese schaatssters Clara Hughes en Kristina Groves wonnen zilver en brons. (Foto: Jeff Bough)

De Nederlandse vrouwen Renate Groenewold (zevende), Elma de Vries (achtste) en Jorien Voorhuis (tiende) konden geen aansprekende prestatie neerzetten. Ze bleven ver uit de buurt van het podium.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter dames.

Bron: ISU Results.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>