Kramer ‘gewoon’ aan leiding WK Allround

De 5000 meter bij het WK Allround was de ultieme test voor Sven Kramer. Hoe zouden zijn longen het houden op de lange afstand? Nog maar net hersteld van een ernstige infectie aan zijn luchtwegen moest de Fries er vol voor gaan om zijn voorsprong in het klassement verder uit te bouwen. En dat lukte. Niet zoals we gewend zijn met overmacht maar wel met overtuiging. Kramer won de 5 kilometer in 6’19’63. Håvard Bøkko maakte zijn beroerde 500 meter goed met het zilver op de 5000 meter in 6’21’08. De Noor klom naar de derde plaats in het tussenklassement. Ted-Jan Bloemen pakte het brons op de 5000 meter in 6’23’41.

De pas 20-jarige Amerikaan Jonathan Kuck reed na het brons op de 500 meter ook een uitstekende 5 kilometer (6’23’47). Hij werd vierde en steeg daarmee in het tussenklassement naar de tweede plaats achter Sven Kramer. Hij is ineens de man om rekening mee te houden!

De Rus Ivan Skobrev reed met 6’23’88 naar de vijfde plaats op de 5000 meter. In het klassement na twee afstanden staat hij vierde, net voor Ted-Jan Bloemen die vijfde is.

Jan Blokhuijsen werd zevende op de 5000 meter in 6’27’68, Wouter Olde Heuvel achtste in 6’29’45. Ze staan respectievelijk zesde en achtste in het tussenklassement van het WK Allround 2010.

Zaterdag rijden de heren de 1500 meter. Kramer heeft op die afstand een voorsprong op Jonathan Kuck van 0,74 seconden. Op Bokko mag hij 0,95 seconden verliezen om aan de leiding te blijven in het klassement. Na afloop zei Kramer blij te zijn dat hij er zo goed voor staat.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter.

Klik hier voor het tussenklassement heren na twee afstanden.

Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kramer ‘gewoon’ aan leiding WK Allround

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>