Kuck verdringt Kramer van koppositie

Spektakel zaterdagmiddag bij het WK Allround in Thialf! Met de winst op de 1500 meter in een persoonlijk record van 1’45’36 heeft Jonathan Kuck de leiding in het klassement overgenomen van Sven Kramer. In een directe confrontatie moest de Fries het hoofd diep buigen voor de 20-jarige Amerikaan. Kamer kwam pas anderhalve seconde later over de streep in 1’46’83. Op de afsluitende 10.000 meter heeft Kuck zondag een voorsprong van bijna 5 seconden. Dat is niet veel gezien de status van Kramer maar ook Kuck rijdt geen onverdienstelijke 10 kilometer. Eindelijk weer eens een allroundtoernooi dat tot het eind spannend blijft!

Het was alsof Sven Kramer al aan voelde komen dat hij een opdoffer zou gaan krijgen op de 1500 meter. Voor de start spatte de irritatie van hem af. Hij vond dat de starter de lang wachtte. Dat protest – waarbij hij beide armen in de lucht gooide – leverde hem prompt een valse start op.

De Canadees Lucas Makowsky werd tweede op de 1500 meter in 1’46’15. De Amerikaan Trevor Marsicano zette de derde tijd op de klok (1’46’70).

Kramer eindigde als vierde op de 1500 meter. Hij staat nu tweede in het tussenklassement na drie afstanden. Håvard Bøkko (met 1’47’68 zesde op de 1500 meter)  is derde. Het verschil met Kramer is 11 seconden, op Jonathan Kuck heeft de Noor bijna 17 seconden achterstand.

Ivan Skobrev kan het WK Allround verder vergeten. De Rus stapte op een blokje tijdens de schaatsmijl. Hij kwam bijna ten val en liep een blessure op waardoor hij de rest van de 1500 meter liet lopen.

Ted-Jan Bloemen werd zevende op de 1500 meter in 1’47’85. Hij staat na drie afstanden keurig vierde in het tussenklassement na drie afstanden.

Jan Blokhuijsen staat zevende, op de 1500 meter werd hij tiende in 1’48’00. Wouter Olde Heuvel staat achtste. Hij eindigde met 1’47’89 ook als achtste op de 1500 meter.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Klik hier voor de het tussenklassement heren na drie afstanden.

Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kuck verdringt Kramer van koppositie

  1. Liesbeth Kombrink Auteur

    [email protected]: Dat jij niet voor die Amerikaan bent ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>