Klasse van Kramer too much voor Kuck

Met een zelfbewust vingertje in de lucht finishte Sven Kramer zondag in Heerenveen op de 10000 meter. Met een slotronde van 29.7 (!) kwam hij over de streep in 12’57’97. Om daarna nog een klein kwartier af te moeten wachten wat Jonathan Kuck zou kunnen op de 10 kilometer. Tijdens de race van de Amerikaan was het ongekend stil in Thialf. Kuck ging er vol voor en in het begin leek er weinig aan de hand. Maar halverwege moest hij fors toegeven op het schema van Kramer die er op het eind nog rondjes 30 uit wist te persen. Wat een prachtige strijd! Met als glorieuze winnaar niemand anders dan Sven the Man. Kramer is de eerste schaatser in de geschiedenis die vier wereldtitels allround op rij weet te veroveren. Een welverdiend einde van een enerverend Olympisch seizoen!

De Noor Håvard Bøkko reed de tweede tijd op de 10 kilometer (13’12’13). Jonathan Kuck kreeg het op de eind van zijn race zo zwaar dat hij zelfs moest toezien hoe zijn directe tegenstander Ted-Jan Bloemen hem voorbij ging. De Nederlander werd derde in 13’13’56.

Kuck noteerde de vierde tijd met 13’15’62. Dat was wel goed genoeg om in het eindklassement Bøkko voor te blijven. Ted-Jan Bloemen sloot het WK Allround af met een verrassende vierde plaats in de eindrangschikking.

Jan Blokhuijsen reed een persoonlijk record op de slotafstand in 13’25’97, goed voor de zesde tijd. Wouter Olde Heuvel werd achtste in 13’32’27.

In het eindklassement eindigden Blokhuijsen en Olde Heuvel op de vijfde en zevende plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter.

Klik hier voor het eindklassement heren WK Allround 2010.

Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Klasse van Kramer too much voor Kuck

 1. Judith

  SVEN IS GEWELDIG. NIEMAND ZAL HEM DE KOMENDE JAREN VERSLAAN. HIJ ZAL NOG ZO 4X HET EK & WK WINNEN! EN NATUURLIJK OOK 3 GOUDEN PLAKKEN VOOR DE VOLGENDE OLYMPISCHE SPELEN! Hij zal voor altijd de aller aller beste schaatser van de hele wereld blijven. Niemand in de geschiedenis of toekomst zal (uiteindelijk) beter of sneller zijn als DE MAN: SVEN KRAMER.

  Want je hebt goed-beter-best en nog iets daar boven; en dat is SVEN. We zullen nog lange lange tijd van jou kunnen genieten! Bedankt, bedankt!

  WE WILL SUPPORT YOU,
  WE WILL WORSHIP YOU,
  WE WILL BE PROUD OF YOU,
  WE WILL THINK OF YOU,
  WE WILL REMEMBER YOU,
  WE WILL CHEER FOR YOU,

  WE WILL LOVE YOU,
  YES, SVEN, WE WILL!!!!!!!!!!!!!

  DEAR SVEN: YOU ARE OUR PRIDE, FOR EVER!

    /   Reply  / 
 2. Dennis

  Ja klasse Sven Maar ook Gerard!! Die moest toch ook maar weg.
  !e en 3e plaats( Irene) topcoach op naar het volgende succes.
  Proficiat grote klassen

  Dennis

    /   Reply  / 
 3. irene

  Hartstikke leuk voor Sven,daar niet van maar laten we eerlijk zijn Schaatsen is een zwaar overschatte ‘sport’. Wij Hollanders schijnen te denken dat het van levensbelang is maar het is niet meer of minder dan wat Hollandse folklore. In Friesland is men er wild van,bij ons in Den Haag hoor je er al veel minder mensen over en in het buitenland heeft het dezelfde status als het WK Jeules de Boules of het WK korfbal! Leuk maar op grote schaal nietszeggend dus. Wordt eerst maar eens wereldkampioen in een échte wereldsport,dan heb je recht van spreken. Het Allround schaatsen kent totaal geen concurentie.Een handjevol Hollanders en een verdwaalde Noor en Amerikaan.De rest is er slechts als opvulling. Een sport waar een overgestapte shorttracker in zijn derde 10 km race ooit zomaar Olympisch kampioen kan worden moet je niet al te serieus nemen.

    /   Reply  / 
  1. nynke

   irene, door jouw stomme bericht wil ik heel graag heel stom reageren. wij houden van schaatsen. jij niet. ik hoop dat je lekker je hart gelucht hebt. prima.

     /   Reply  / 
  2. Dabbertje

   ik hoop voor irene dat ze een keer een dagje met sven mag gaan trainen, dan zal ze erachter komen dat er helemaal niks overschat word. Klasse sven!!

     /   Reply  / 
 4. Jan

  Waarom kunnen mensen ook altijd alleen maar zeuren?! Het is ook nooit goed. Nu stelt het schaatsen weer niks voor. In Tjechie lopen ze echt niet te zeuren hoor. Dat het schaatsen niks voorstelt. Daar zijn ze blij en trots op Sablikova. En wat doen wij? Juist alleen maar zeuren! Wat mensen ook zeggen, super gedaan Sven! IK doe het je niet na! Natuurlijk waren de spelen jammer, maar zoals je al zei: er zijn ergere dingen in de wereld. Europees, Wereld en Olympisch kampioen geworden in een jaar. Toch niet slecht gedaan dan. En de mensen die zeggen dat het schaatsen niks voorstelt en dat er zo uit het niets een Koreaan en een Amerikaan met de top meedoen klopt ook niet helemaal. Die schaatsen niet voor het eerst hoor! Beide hebben ze eerst aan shorttrack gedaan. Het is al gebleken dat dat een goede basis voor het langebaanschaatsen is. En ze hebben beide gewoon een groot talent. Neemt niks af van de prestaties van Sven!

    /   Reply  / 
  1. janny

   Ja, je hebt helemaal gelijk!!!
   Sven is de beste

     /   Reply  / 
 5. Eric

  Deze reactie is redelijk off-topic ik weet echter niet waar ik ‘m elders kan plaatsen.

  Agh ik kijk het schaatsen zo nu en dan op de TV en tijdens de olympische spelen volg ik het redelijk fanatiek. Voor de rest ben ik nooit zo met schaatsen bezig. Tijdens het WK allround was ik, op zaterdag, echter beroepsmatig aanwezig om opnames te maken voor een film over het Thialf stadion. Het gaf mij een stevig koninginnendag gevoel, alles oranje, feestelijk en volgens mij gaat er flink wat bier doorheen. Schaatsen is vooral in Nederland een wereldsport maar dat maakt weinig uit, de sfeer zat er lekker in.

  Tijdens de opnames voor de film vooral met de rug naar de baan gestaan en dus vooral veel publiek gezien en gefilmd en de bijbehorende vraag beantwoord ‘Waar zijn deze opnames voor? waar kan ik alles terug zien?’

  Het antwoord op beide vragen: de film is binnenkort af en zal niet openbaar vertoont worden. Dus de kans dat men zichzelf terug zal zijn is heel klein. Ik wil echter wel een ‘screenshot’ uit de film delen omdat ik opzoek ben naar iemand die meerdere keren in beeld is. En waar anders dan op een blog over schaatsen is de kans het grootst iemand te treffen die mij verder kan helpen. Meer info op http://staalwol.com/unox.html

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>