Michel Mulder mist wereldtitel op honderdste!

Op minder dan een haar na heeft Michel Mulder zondag in Heerenveen de wereldtitel op de 500 meter moeten laten aan de Koreaan Tae-Bum Mo. Mulder reed in Thialf een baanrecord van 34’66 en bleef op de tweede omloop de Olympisch kampioen dus ruim voor. Helaas reed Mo exact de tijd die hij nodig had om in het klassement bovenaan te blijven: 34’84. Het brons was voor de Fin Pekka Koskela.

Koskela reed op de tweede 500 meter 34’95, goed voor de vierde tijd. Daarmee was hij in de tweede omloop langzamer dan Ronald Mulder die de derde tijd neerzette: 34’85. Helaas had ‘broer’ Ronald teveel verloren in zijn eerste race om mee te doen om de prijzen.

Jan Smeekens noteerde in de tweede omloop de zesde tijd: 34’99. Hij verprutste echter zijn eerste 500 meter waardoor hij uiteindelijk niet verder kwam dan de 14e plaats.

Klik hier voor de volledige uitslag 2e 500 meter heren.

Klik hier voor het klassement 500 meter heren.

Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>