Jorrit Bergsma verslaat Sven Kramer op de 10 kilometer

Jorrit Bergsma heeft bij het WK afstanden in Sochi voor een stunt gezorgd! De marathonschaatser versloeg op de 10 kilometer Sven Kramer, die genoegen moest nemen met het zilver. Het is voor Bergsma de eerste wereldtitel in zijn schaatscarrière.

De Fries was met een baanrecord van 12.57,69 meer dan twee seconden sneller dan Sven Kramer die 12.59,71 noteerde. Titelverdediger Bob de Jong zat vlak achter Kramer met 13.00, 26. Hij won het brons.

Twee keer eerder was er een compleet Oranje podium op de 10 kilometer bij het WK Afstanden: in 1997 (met Gianni Romme, Rintje Ritsma en De Jong) en tien jaar later (Kramer, Carl Verheijen en Brigt Rykkje).

Klik hier voor de volledige uitslag van de 10000 meter.

 

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Volg Schaatsen.blog.nl op Facebook en Twitter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>