Olga Fatkulina houdt Ireen Wüst van derde goud af

Een verrassende uitslag op de 1000 meter dames bij het WK Afstanden in Sochi. Niet onze eigen Ireen Wüst maar de Russische Olga Fatkulina heeft zaterdag de wereldtitel op deze afstand gepakt. Fatkulina bleef met 1.15’44 Wüst voor die 1.15’71 klokte en zilver won. De Amerikaanse Brittany Bowe legde beslag op de derde plaats in 1.15’87.

Titelverdedigster Christine Nesbitt moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Laurine van Riessen en Marrit Leenstra troffen elkaar op de 1000 meter. Leenstra bleef onder de zware omstandigheden redelijk overeind met 1.16,67 en werd achtste. Van Riessen ging in de laatste ronde stuk en kwam niet verder dan 1.17’49 (de elfde tijd).

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames.

Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>