Tae-Bum Mo wereldkampioen, Smeekens duikelt naar brons

Tae-Bum Mo heeft zondag bij het WK Afstanden in Sochi zijn wereldtitel op de 500 meter geprolongeerd. Jan Smeekens, die in de eerste omloop de snelste was, moest het in de laatste rit afleggen tegen Mo die met 34’82 de snelste tijd neerzette. Smeekens kwam niet verder dan de vijfde tijd in 35’06, daarmee duikelde hij naar het brons. De Japanner Joji Kato pakte het zilver.

Michel Mulder reed een sublieme tweede 500 meter. Hij klokte dezelfde tijd als wereldkampioen Mo (34’82). Het was niet genoeg om in het klassement het podium te bereiken. Hij werd teleurstellend vierde.

Broer Ronald Mulder werd vijfde. Op de tweede 500 meter noteerde hij de vierde tijd (35’02).

Klik hier voor de volledige uitslag van de 2e 500 meter heren.

En hier voor het klassement over twee omlopen.

Lees ook:Loting 500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>