Boer pakt naast prijzen, Jing Yu wereldkampioene

Het WK Sprint 2014 is voor Margot Boer uitgelopen op een grote desillusie. Had ze op zondagochtend nog goede hoop op de wereldtitel, aan het eind van de rit zat er zelfs geen podiumplaats voor haar in. De Chinese Jing Yu pakte het goud in Nagano, voor landgenote Hong Zhang en de Amerikaanse Heather Richardson.

Boer werd van het podium verdrongen door titelverdedigster Richardson die zondag de 1000 meter won met een ijzersterke 1.15’28. Hong Zhang noteerde de tweede tijd (1.15’45), Margot Boer werd nog derde op de kilometer in 1.16’13 maar ze had er uiteindelijk helemaal niks aan .. In het eindklassement werd ze vierde.

Laurine van Riessen werd zesde in Nagano, Thijsje Oenema zevende en Anice Das elfde.

Klik hier voor de volledige uitslag van de tweede 1000 meter dames.

En hier voor het eindklassement dames WK Sprint 2014 Nagano.

Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Loting 5000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>