Verweij en Bøkko geven elkaar niks toe bij opening WK

Koen Verweij en de Noord Håvard  Bøkko hebben elkaar zaterdag bij de opening van het WK Allround geen duimbreed toegegeven. Ze noteerden allebei 35’95 op de 500 meter, goed voor de tweede tijd. De 500 meter werd gewonnen door de Pool Konrad Niedzwiedzki in 35’91.

Op de plaatsen vier en vijf staan na de 500 meter verrassend genoeg twee Chinezen: Longjiang Sun met 36’17 en Fan  Yang 36’34. Yang noteerde dezelfde tijd als Wouter olde Heuvel die met de vijfde plaats het WK prima opende.

Europees kampioen Jan Blokhuijsen ging bijna onderuit in de bocht. Hij moest een handje op het ijs leggen om te blijven staan. Uiteindelijk noteerde hij toch nog de zevende tijd op de 500 meter in 36’41. De misslag koste hem een paar tienden. Op de 5 kilometer moet hij daardoor al 4,6 seconde goedmaken op Verweij en Bøkko.

Renz Rotteveel werd 13e op de 500 meter in 36’92.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren.

En hier voor het klassement heren na 1 afstand.

Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>