Richardson leidt WK, Sablikova wint 3000 meter

Martina  Sábliková heeft zaterdag bij het WK Allround in Calgary de 3000 meter op haar naam geschreven. Met haar tijd van 3.55’10 klom ze naar de tweede plek in het algemeen klassement. Dat wordt na de eerste dag van het WK aangevoerd door de Amerikaanse Heather Richardson (foto) die eerder op de zaterdag de 500 meter won.

De Tjechische was met 3.55’10 te snel voor Ireen Wust die met 4.00’34 tweede werd op de 3000 meter. Wust staat derde in het tussenklassement na twee afstanden.

Heather Richardson noteerde 4.05’00 (de negende tijd) en dat was genoeg om aan de leiding te blijven. Sablikova heeft zondag 1.41 seconden achterstand op Richardson op de 1500 meter, Wust 2,53 seconden.

Linda de Vries werd derde op de 3 kilometer (4.02’41). In het klassement staat ze vijfde. Marije Joling klokte met 4.02’85 de vierde tijd. Ze staat zesde in de rangschikking na de eerste dag van het WK Allround 2015.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 3000 meter dames.

En hier voor het klassement dames.

Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Richardson leidt WK, Sablikova wint 3000 meter

  1. Dick R.

    Het WK moet ook in een niet Olympisch seizoen ook gewoon in februari worden verreden, dan worden de kansen op wereld records ook groter. Het is in Calgary gewoon te warm vermoed ik, ook al hoor ik dat ook niet echt van één van onze 3 verslaggevers.

      /   Reply  / 
  2. Kombrink Kommunicatie Auteur

    Ik vind dit hele seizoen raar in elkaar zitten. Gaat als een nachtkaars uit met de finale van de World Cup in Erfurt over twee weken pas .. dan vallen de mussen van het dak!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>