WK Allround: Morrison en Richardson winnen 500 meter, Koen Verweij valt


Heather Richardson en Denny Morrison hebben zaterdag in Calgary de openingsafstand van het WK Allround 2015 gewonnen. De Amerikaanse Richardson was veruit de snelste dame op de 500 meter met 37’11. De Canadees Morrison blufte in eigen huis alles en iedereen af met de enige 34′er in de Olympic Oval: 34’98.

Voor Koen Verweij werd het WK Allround 2015 meteen één grote desillusie. De regerend wereldkampioen kwam kort na de start ten val en zag daarmee prolongatie van zijn wereldtitel al na enkele seconden in rook opgaan.

Denny Morrison kan ondanks de winst op de 500 meter niet meedoen om de hoofdprijzen. Dat geldt wel voor de man die de tweede tijd op de klok zette. De Rus Denis Yuskov noteerde 35’64. Daarmee heeft op de 5000 meter een voorsprong van 5,6 seconden op Sven Kramer. De grote favoriet voor de titel zette met 36’20 de tiende tijd neer.

Douwe de Vries reed met 36’63 een persoonlijk record in Calgary.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren

Dames

Heather Richardson sloeg met 37’11 meteen flink gat met alle andere dames in Calgary. Regerend wereldkampioene Ireen Wust noteerde 38’73, de derde tijd. Martina  Sábliková reed met 39’23 een persoonlijk record. Beide titelkandidaten hebben al wel een fikse achterstand op Richardson op de 3000 meter. Wust moet 9,72 seconden goedmaken, Sablikova 12,72 seconden.

Marije Joling (39’24) en Linda de Vries (39,26) reden allebei een persoonlijke toptijd in de Olympic Oval.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames

 

Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>