Verdammt .. Pechstein mag starten!

Verdammt ..! Dat was het eerste wat ik dacht toen ik zojuist las dat Claudia Pechstein komend weekend mag starten bij de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. De Duitse schaatsster heeft een civiele spoedprocedure aangespannen bij het federale gerechtshof in Zwitserland tegen haar schorsing. En de Zwitserse rechter heeft haar (voorlopig) het recht gegeven om weer te mogen schaatsen …  (foto: KNSB)

Pechstein kan door de uitspraak vrijdag starten op de 3000 meter bij de World Cup in Noord-Amerika. Wat een bijzondere rentree  zal dat worden voor de Duitse die deze zomer door de internationale schaatsunie ISU voor twee jaar werd geschorst wegens verdachte bloedwaarden.

De vijfvoudig Olympisch kampioene vocht de schorsing meteen aan bij het internationaal sporttribunaal CAS. Die instantie in Lausanne bevestigde de schorsing eind november echter, ook al is de schaatsster nooit positief bevonden bij dopingcontroles.

Op haar website jubelt Pechstein het uit. Ze schrijft dat ze niet verwacht had zo snel groen licht te krijgen van de Zwitsere rechtbank: ,,De trainingen in de afgelopen weken zijn dus niet voor niets geweest. Ik krijg nu de kans me voor de Olympische Spelen in Vancouver te plaatsen.” (Redactie: om zich te plaatsen moet ze bij de beste acht rijden).

De advocaten van Pechstein spanden de spoedprocedure maandag aan. Ze willen aantonen dat er diverse fouten zitten in het vonnis van het CAS op 25 november. Door de komende feestdagen zal het federale gerechtshof de zaak pas in het nieuwe jaar behandelen.

Advocaat Simon Bergmann van Pechstein waarschuwde dinsdag voor al te veel euforie. ,,De ISU zal zich wel aan de uitspraak moeten houden, maar deze uitkomst is slechts een kleine stap. Of haar schorsing definitief wordt opgeheven en ze daadwerkelijk aan de Winterspelen kan deelnemen, zal nog moeten blijken.”

Bron: KNSB

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>