Einde loopbaan Jeremy Wotherspoon

Schaatser Jeremy Wotherspoon komt dit weekend niet in actie bij de wereldbekerfinale in Heerenveen. De Canadees heeft per direct een punt gezet achter zijn schaatscarriere. Wotherspoon zou bij de finale van de World Cup in Thialf zijn laatste wedstrijd rijden. Door een blessure moet hij noodgedwongen eerder dan gepland afscheid nemen van de schaatssport.

De sprinter kreeg vorige week bij wereldbekerwedstrijden in Erfurt last van een vochtophoping in zijn bovenbeen. Tussen de wedstrijden door moest hij een kleine operatie ondergaan. Onderzoek in het ziekenhuis had namelijk uitgewezen dat er sprake was van een infectie. Wotherspoon is niet op tijd hersteld van die ingreep.

Het regent overigens afzeggingen voor de wereldbekerfinale in Heerenveen. Niet alleen Sven Kramer, maar ook de Koreaan Seung-hoon Lee heeft zich afgemeld voor de laatste World Cup-wedstrijden van dit seizoen. Ook de Zuid-Koreaanse Olympische kampioenen op de 500 meter, Sang-hwa Lee en Tae-bum Mo, laten de finale aan zich voorbij gaan. Dat geldt ook voor de Japanners Keiichiro Nagashima en de Chinese Beixing Wang.

Bron: KNSB /Sportdome

Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Nederlandse dames op gemak naar finale ploegenachtervolging
Lees ook:Onverwacht brons Nederlandse vrouwen op aflossing

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>