Zieke Wüst rijdt ook geen 1500 meter

Nog een ziekmelding bij de wereldbekerfinale in Heerenveen. Ireen Wüst is geveld door buikgriep en kan daardoor zaterdag niet meedoen aan de 1500 meter in Thialf. De Olympisch kampioene voelt zich te zwak om aan de start te verschijnen, liet coach Gerard Kemkers vrijdag weten. Om dezelfde reden meldde de schaatster van TVM zich eerder al af voor de 3000 meter die vrijdag op het programma staat. Wüst hoopt zondag wel de 1000 meter te kunnen rijden. (Foto: www.vancouver2010.com)

Het regent ziekmeldingen en afzeggingen dit weekend in Heerenveen. Behalve Ireen Wust en Sven Kramer hebben ook de Koreaan Seung-Hoon Lee en de Canadees Jeremy Wotherspoon afgemeld.

Ook de Zuid-Koreaanse Olympische kampioenen op de 500 meter, Sang-hwa Lee en Tae-bum Mo, laten de World Cup-finale aan zich voorbij gaan. Dat geldt tevens voor de Japanners Keiichiro Nagashima en de Chinese Beixing Wang.

Stefan Groothuis heeft afgezegd voor de 500 meter.

Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>