Smeekens pakt derde goud, Mulder brons

Na twee gouden plakken bij de wereldbekerwedstrijden vorig weekend in Erfurt, zet Jan Smeekens zijn zegereeks op indrukwekkende wijze voort. Vrijdag klokte hij op de eerste 500 meter van de World Cup-finale 34’99. Daarmee bleef hij de Amerikaan Tucker Fredricks (35’01) voor. Ronald Mulder reed naar het brons in 35’24.

Jan Smeekens schrijft geschiedenis met zijn derde wereldbekeroverwinning op rij. Dat is nog geen enkele andere Nederlandse schaatster gelukt op de 500 meter bij World Cup-wedstrijden. De zeges zijn wel wat geflatteerd omdat de Aziatische sprinttoppers ontbraken in Erfurt en er ook dit weekend in Heerenveen niet bij zijn.

Klik hier voor de volledige uitslag van de eerste 500 meter heren.

Klik hier voor de wereldbekerstand 500 meter heren met nog 1 wedstrijd te rijden.

Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>