Bøkko wint World Cup lange afstanden

Håvard Bøkko heeft bij de wereldbekerfinale in Heerenveen verrassend de World Cup op de lange afstanden binnen gehaald. De Noor won de laatste 5000 meter van het wereldbekerseizoen in 6’20’52. Zijn landgenoot Sverre Haugli werd tweede in 6’21’49. Ivan Skobrev reed naar het brons in 6’23’24. Dat kan nog leuk worden voor Sven Kramer als hij het volgende week bij het WK Allround moet opnemen tegen Bøkko en Skobrev!

Jan Blokhuijsen zette in Thialf de vierde tijd op de klok (6’26’24). Wouter Olde Heuvel werd vijfde op de 5000 meter in 6’26’66.

Bob de Jong verspeelde zijn mooie positie in de eindstand van de wereldbeker met een achtste plaats (6’29’45). Hij moest daardoor in de eindklassering van de World Cup genoegen nemen met de derde plaats.

Carl Verheijen – die vooraf al liet weten dat hij niet van plan was om heel diep te gaan op zijn laatste 5 kilometer – nam afscheid met de tiende plaats in een tijd van 6’33’14. In zijn laatste rondje nam Verheijen al uitgebreid de tijd om zijn fans te bedanken.

Sven Kramer deed niet mee aan de wereldbekerfinale. Hij heeft last van een infectie aan zijn luchtwegen.

Klik hier voor de eindstand 5000/10000 meter heren World Cup 2009/2010.

Lees ook:Filmpje: gewonden in Holland Heineken House
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>