Shikhova blijkt geen eendagsvlieg

Vorige week stond ze er ineens. Op de hoogste trede van het erepodium: de Russische Yekaterina Shikhova. Bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Erfurt won ze ‘out of the blue’ de 1000 meter. In Heerenveen bewees  ze zondag absoluut geen eendagsvlieg te zijn. Shikhova won bij de wereldbekerfinale voor de tweede week op rij de 1000 meter. Met 1’16’25 was ze net iets sneller dan Annette Gerritsen (1’16’35). Natasja Bruintjes werd derde in 1’16’60.

Margot Boer werd vierde in 1’16’76, ploeggenote Laurine van Riessen vijfde in 1’16’92.

Ireen Wüst – die vrijdag en zaterdag nog geplaagd werd door buikgriep – kwam in Heerenveen niet verder dan 1’18’89 en de zestiende plaats.

De wereldbeker op de 1000 meter werd gewonnen door Olympisch kampioene Christine Nesbitt. Het seizoen duurt voor haar blijkbaar net iets te lang. Zaterdag kon de Canadese op de 1500 meter ook al geen potten breken. En zondag moest ze genoegen nemen met de zevende plaats op de 1000 meter. Van de eindoverwinning in het wereldbekerklassement had ze zich eerder als verzekerd.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames.

Klik hier voor de eindstand 1000 meter dames World Cup 2009/2010.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>