‘Comeback Pechstein walgelijk’

Claudia Pechstein maakt komend weekend bij de World Cup in Salt Lake City haar rentree op internationaal wedstrijdniveau. De Duitse komt terug na een schorsing van twee jaar door de ISU in verband met verdachte bloedwaarden. Maar niet iedereen is blij met haar terugkeer .. (Foto: TVM)

TVM-coach Bart Veldkamp noemt de comeback zelfs ‘walgelijk’:  “Ze heeft nu recht op haar plek en daar kan je niks tegen doen. Soms zit er een gezwel in je lichaam, waarmee je moet leven. Nou, de schaatswereld moet hiermee leven.”

Pechstein, die nog steeds volhoudt nooit verboden middelen of methoden te hebben gebruikt, doet vrijdag en zaterdag mee aan de 1500 en 5000 meter. “Ik hoop dat de controles dit weekeinde goed zijn”, aldus Veldkamp.

Ireen Wüst houdt zich wijselijk op de vlakte maar vindt wel dat Pechstein het recht heeft om letterlijk een nieuwe start te maken: “Het zou hetzelfde zijn als iemand in de gevangenis heeft gezeten en daarna nooit meer eerlijk wordt behandeld. Zij zegt dat ze onterecht is gestraft, de rest van de wereld zegt dat het terecht is. Ik vind het moeilijk om er een oordeel over te vellen.”

Claudia Pechstein rijdt komend weekend in Salt Lake City de 5000 meter en de 1500 meter.  De 38-jarige schaatsster kan zich in Salt Lake City plaatsen voor het WK afstanden als ze op de Olympic Oval een scherpe tijd neerzet. Bij winst in de B-groep is ze ook verzekerd van startrecht voor de World Cup-finale in Heerenveen, begin maart.

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Filmpje: shorttracksters in de medailletaxi
Lees ook:Filmpje: Marrit Leenstra in de medailletaxi
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “‘Comeback Pechstein walgelijk’

 1. Drs. A.M.E. van Hoek-Kneepkens

  De uiterst lompe uitval van Bartje Veldkamp is des te erger wanneer hij het benul gehad zou hebben dat er absoluut geen doping bewezen is. Alle wetenschappers van naam hebben namelijk aangetoond dat er geen doping aangetoond is!

  De antidopingorganisaties hebben – om hun imago bij de invoering van het ‘biologisch paspoort’ te redden – Pechstein schuldig bevonden. Het is volkomen ten onrechte dat Pechstein 2 jaar van haar schaatsloopbaan heeft moeten inleveren. Dat is bijna net zo schandalig als het feit dat de leiding van het ‘koninklijke’ KWPN in Nederland de hengst Guldenberg en zijn eigenaar al 20 jaar gesmaad en belasterd heeft. De juiste woorden zijn in al dat soort zaken door de betreffende bonden nog niet gezegd.

  Laat mensen, zoals Veldkamp, hun grote mond dicht houden. Laten zij zich concentreren op het aan eigen schaatsers aangeven dat ze naar de binnen- of buitenbocht moeten gaan, in plaats van zelf voortdurend uit de bocht te vliegen op banen waarvan ze de gladheid van het ijs niet kennen!

    /   Reply  / 
 2. R vd Marel

  Mooi gesproken!

  Of Pechstein wel of niet gebruikt heeft dat weet ik niet,maar feit is dat ze nooit is betrapt. En zolang er geen waterdicht bewijs is moet ze misschien maar het voordeel van de twijfel krijgen.
  Hoe dan ook;haar schorsing is voorbij en ze heeft het recht om zonder nagewezen en uitgescholden te worden haar carriere te vervolgen.

  Veldkamp moet zijn grote mond houden. Het is uiterst onprofesioneel om zulke uitspraken te doen. Laat hij zich nu maar met zijn eigen schaatsers bezighouden en er verder het zwijgen toe doen.

    /   Reply  / 
 3. L.B. Huizer

  Bart, hou je mond. Ik dacht dat jij een echte prof was. Voor mij val je nu door de mand.
  Volgens nederlands recht ben je onschuldig tenzij het tegendeel bewezen wordt. Dat tegendeel is nooit bewezen: bij Claudia Pechstein werd doping nooit vastgesteld. Dus heeft ze recht op steun van de wet van de sportbonden en van haar medesporters. En gremia die alleen bevolkt worden door oude mannetjes, krijgen ook zo hun gelijk niet. Excuses van Dhr. B. Veldkamp aan het adres van Claudia Pechstein zouden op z’n minst op z’n plaats zijn.

    /   Reply  / 
 4. Adri

  Het enige walgelijke is de voor velen ongelooflijke reactie van Bart Veldkamp.
  Hij is hiermee in een levensgroot “wak” gereden, en als hij zich hiervoor niet publiekelijk verontschuldigd, mag hij wat mij betreft verdrinken in z’n “wak”.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>