Demonstratie teamsprint en mass start

Schaatsliefhebbers kunnen de komende weken kennis maken met twee nieuwe disciplines. Bij de World Cup in Salt Lake City wordt op zaterdag een demonstratie Mass Start gehouden. En tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen begin maart staat de teamsprint op het programma. (Foto: KNSB)

Bij de teamsprint strijden twee ploegen van drie schaatsers tegen elkaar. Na elke ronde verlaat één schaatser de baan, waarna de nummer drie in de derde ronde de eindtijd noteert. Aan de demonstratie in Thialf doen B-junioren mee.  Buitenlandse rijders die willen meedoen zijn ook welkom.

In Salt Lake City maken we komend weekend kennis met de Mass Start (massastart). Dit houdt in dat het hele deelnemersveld tegelijk de baan op wordt gestuurd, zoals bij een marathon.

Tijdens de wereldbekerfinale in Heerenveen wordt de massastart ook als demonstratie-evenement aan het programma toegevoegd. Op vrijdag komen de vrouwen op het ijs, op zondag is het de beurt aan de mannen. Op zaterdag wordt na afloop van het officiële gedeelte de teamsprint afgewerkt.

Vijf jaar geleden werd de ploegenachtervolging als demonstratie-evenement aan het wereldbekerprogramma toegevoegd, waarna de discipline een seizoen later op het programma van de Olympische Spelen stond. Of het de mass-start en teamsprint net zo snel lukt, is de vraag.

Bron: Schaatsen.nl

Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Startlijsten Mass Start PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 3000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Demonstratie teamsprint en mass start

 1. anne gerben

  hallo lezers,

  voor diegene die geïnteresseerd zijn in hoe de teamsprint eruit ziet. kijk op mijn youtubekanaal: http://www.youtube.com/user/pijlenboog40?feature=mhum mijn klasgenoot heeft een wedstrijd voor de teamsprint georganiseerd in samenwerking met KNSB groningen en school. We hadden een mooi deelnemers veld met onder andere Jong Oranje (dames en heren) en meerdere gewestelijke selecties.

  groeten,
  Anne Gerben Wind
  CIOS IJs en Skatesports

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>