Pechstein geplaatst voor WK

Zo doe je dat! Claudia Pechstein heeft vrijdag bij de World Cup in Salt Lake City alle critici de mond gesnoerd door het winnen van de 5000 meter in de B-groep. De Duitse plaatste zich daarmee rechtstreeks voor het WK Afstanden in Inzell. Pechstein keerde na een schorsing van twee jaar terug op het ijs. Hoewel dopinggebruik nooit is bewezen, was de kritiek in de aanloop naar haar rentree niet van de lucht.

De 38-jarige Duitse zette bij haar terugkeer op het ijs een tijd van 6’51’62 op de klok. Ze heeft daarmee niet alleen het WK Afstanden in the pocket, ze mag ook starten op de 3000 meter bij de wereldbekerfinale in Heerenveen. Ze kan daar ook nog eens een startbewijs bemachtigen voor de 3000 meter in Inzell. Ik zeg: RSPKT!

Pechstein heeft dopinggebruik altijd ontkend. Haar reactie was vrijdag kort en bondig: “Ik heb hier het antwoord op het ijs gegeven. Natuurlijk heb ik nog woede in mijn buik. En die zal pas verdwijnen zodra ik volledig gerehabiliteerd ben.”

Ze reageerde ook op de kritiek die afgelopen week te horen was. Onder meer Bart Veldkamp noemde het ‘walgelijk’ dat Pechstein weer mag schaatsen: “Bij een aantal Hollanders zal van verbazing de mond openvallen, als ze van deze tijd horen. En die mond zal voorlopig niet dichtgaan”, sprak ze lachend.

Pechstein doet zaterdag bij de World Cup in Salt Lake City ook mee aan de 1500 meter.

Linda de Vries (7.10,28) en Yvonne Nauta (7.16,50) eindigden respectievelijk als zevende en twaalfde op de 5000 meter in de B-groep.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!
Lees ook:Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter
Lees ook:Ireen Wüst vlaggendrager slotceremonie PyeongChang

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pechstein geplaatst voor WK

  1. Adri

    Fantastisch, um aus eigener Kraft aus diesem tiefen Tal zu steigen !!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>