Davis wint 1500 meter, Nederlands record Verweij

Shani Davis heeft vrijdag bij de World Cup in Salt Lake City de 1500 meter gewonnen. De Amerikaan was de enige die onder de 1’42. Met 1’41’98 versloeg de Amerikaan zijn landgenoot Brian Hansen die het zilver pakte in 1’42’28.

Koen Verweij reed met 1’42’28 het Nederlands record op de 1500 meter van Erben Wennemars (1’42’32) uit de boeken. Hij won er het brons mee in de Utah Olympic Oval.

Kjeld Nuis werd zevende in 1’42’92. Mark Tuitert ging onderuit en zette geen tijd op de klok. Tegenstander Rhian Ket werd gehinderd door Tuitert maar schaatste wel door. Hij evenaarde zijn persoonlijk record met 1’44’06, het was slechts goed voor de vijftiende plaats.

B-groep

Wouter Olde Heuvel werd vierde in B-groep met een tijd van 1’45’16.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1500 meter heren.

Lees ook:Schaatskalender langebaan 2017 – 2018
Lees ook:Colofon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>