World Cups voor Jorrit Bergsma, Ronald Mulder en Oranje dames

De laatste dag van de wereldbekerfinale in Heerenveen leverde drie World Cups op voor Oranje. Ronald Mulder mocht zondag de wereldbeker op de 500 meter in ontvangst nemen, Jorrit Bergsma prolongeerde zijn titel op de lange afstanden en de Nederlandse dames wonnen de Cup op de Team Pursuit.

5000 meter heren

Jorrit Bergsma schreef het wereldbekerklassement op de lange afstanden op zijn naam met het winnen van de afsluitende 5000 meter. Hij noteerde 6.13,80 en was daarmee ruim sneller dan Jan Blokhuijsen die de tweede tijd op de klok zette in Thialf.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 5000 meter heren.

En hier voor het eindklassement 5000/10000 meter heren seizoen 2013/2014

1000 meter dames

De Amerikaanse Heather Richardson won de wereldbeker op de 1000 meter. Dit ondanks de ‘clean sweep’ van Ireen Wüst, Margot Boer en Lotte van Beek die het podium van de laatste wedstrijd beklommen. Wust zette de winnende tijd van 1.14,63 op de klok. Richardson won ook het overall wereldbekerklassement.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 1000 meter dames.

En hier voor het eindklassement 1000 meter dames seizoen 2013/2014

500 meter heren

Ronald Mulder stelde zondag bij de wereldbekerfinale de eindzege op de 500 meter veilig. Ronald bleef broer Michel voor. Jan Smeekens won de tweede 500 meter en hij eindigde daardoor ook op het podium van het eindklassement.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter heren.

En hier voor het eindklassement 500 meter heren seizoen 2013/2014.

500 meter dames

Bij de dames ging de overwinning op de laatste 500 meter van dit wereldbekerseizoen naar de Russissche Olga Fatkulina. Zij won ook de World Cup.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 500 meter dames.

En hier voor het eindklassement 500 meter dames seizoen 2013/2014.

Team Pursuit dames

De Nederlandse vrouwen wonnen dit seizoen – net als de Nederlandse mannen – de wereldbeker ploegenachtervolging. Marrit Leenstra, Lotte van Beek en Linda de Vries bleven bij de wereldbekerfinale in Heerenveen Polen, Japan en Canada voor. Team Nederland won dit seizoen alle wereldbekerwedstrijden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Team Pursuit dames.

En hier voor het eindklassement team pursuit dames seizoen 2013/2014.

Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>