Voortaan traumaspecialist bij marathons

(Foto Siep Luinenburg: boardingwens in Thialf voor marathonschaatser Christijn Groeneveld die tijdens een wedstrijd zwaargewond raakte).

Bij elke marathonwedstrijd zal voortaan een medische traumaspecialist aanwezig zijn om snel eerste hulp te kunnen verlenen bij ongevallen op het ijs. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse schaatsbond vrijdag bekend gemaakt.

De KNSB besloot tot de veiligheidsmaatregelen na drie ernstige valpartijen, waarbij de marathonschaatsers Martin van de Pol, Christijn Groeneveld en Jane Ravesteijn zwaargewond raakten. De verwondingen betroffen een slagaderlijke bloeding, gebroken rugwervels, een gebroken rug, een klaplong en gebroken ribben

De maatregel gaat zaterdag al in bij de wedstrijd in Utrecht.

De KNSB gaat ook onderzoeken of snijbestendige pakken ook bij marathons verplicht moeten worden. De bond geeft de schaatsers tot die tijd het advies een helm te dragen en om vitale delen als oksel, lies, nek en knieholte met snijvaste kleding te beschermen.

Bron: KNSB

Lees ook:Jorien ter Mors schrijft Olympische geschiedenis
Lees ook:Colofon
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 5000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>