Derde Olympische titel Sven Kramer op 5000 meter

podium 5000m heren PyeongChang 2018

Sven Kramer heeft zondag bij de Winterspelen zijn derde gouden plak veroverd op de Olympische 5000 meter. Een historische prestatie. Hij is de eerste schaatser die drie Spelen op rij de Olympische titel op de 5 kilometer pakt: Vancouver 2010, Sochi 2014 en nu PyeongChang 2018. In de Gangneung Oval noteerde de Fries een Olympisch record van 6.09’76. (Beeld: NOS)

Sven Olympic Champion

Onze Canadese ‘landgenoot’ Ted-Jan Bloemen pakte heel knap het zilver in 6.11’61.Bloemen kwam in dezelfde tijd over de finish als de Noor Sverre Lunde Pedersen maar bleek na tijdcorrectie twee duizendsten (!!) sneller dan de Noor (6.11’616 om 6.11’618).

Ted Jan Bloemen split finish Pedersen

Helaas geen podiumplaats voor Jan Blokhuijsen die in zijn race op de 5000 meter ging voor alles of niet. Hij begon te snel en moest op het eind veel tijd inleveren. Met 6.14’75 werd Blokhuijsen zevende in PyeongChang: gegokt en verloren.

Bob de Vries stelde zwaar teleur met de vijftiende tijd: 6.22’26.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE 5000 METER HEREN

Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter
Lees ook:Havard Lorentzen Olympisch kampioen 500 meter
Lees ook:Loting 10000 meter PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>