Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter

Ireen Wust 1500 meter olympisch kampioen PyeongChang

Wat een spanning! Wat een ontlading! Ireen Wust heeft maandag bij de Winterspelen in PyeongChang Olympisch goud veroverd op de 1500 meter. Na haar rit moest ze afwachten of haar tijd van 1.54’35 goed genoeg was voor de winst .. op het middenterrein werd de spanning haar bijna teveel .. om na de finish van de Japanse Takagi de ontlading toe te laten en in huilen uit te barsten. Zo emotioneel hebben we de Brabantse nog niet vaak gezien!

Ireen Wust huilend

(Beeld: NOS)

Het is voor Ireen Wust de tweede gouden medaille op de Olympische 1500 meter. Ook in 2010 in Vancouver was ze de snelste vrouw op de schaatsmijl. Op de 3000 meter pakte ze goud in Turijn in 2006 en in Sochi in 2014. Ze is de eerste Nederlandse wintersporter die op vier achtereenvolgende Winterspelen individueel goud behaalt. Wust behoort daarmee tot de beste zeven Olympiers ooit. Wat een kanjer!

De Japanse Miho Takagi hield het lang spannend in de Gangneug Oval. Pas op het eind moest ze toegeven op de tijd van Ireen Wust: met 1.54’55 moest ze genoegen nemen met het zilver.

Ook grote blijdschap voor Marrit Leenstra die met 1.55’26 het brons won in PyeongChang. En daarmee voor eens en altijd korte metten maakte met de ontelbaar vele vierde plaatsen die ze in haar schaatsloopbaan behaalde.

Die ondankbare eer viel dit keer te beurt aan Lotte van Beek. Met 1.55’27 werd ze .. inderdaad ja .. vierde.

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE 1500 METER DAMES

Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Ter Mors snelt naar Olympisch goud op 1000 meter
Lees ook:Achtereekte Olympisch kampioene 3000 meter
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting 1500 meter dames PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ireen Wust Olympisch kampioene 1500 meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>