Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Kjeld Nuis Olympic Champion

Goud en zilver voor twee Olympische debutanten dinsdag in Zuid-Korea! Kjeld Nuis pakte op zijn eerste Olympische Winterspelen het goud op de 1500 meter. Nuis noteerde een machtig mooi baanrecord in de Gangneung Oval van 1.44’01. Roest pakte het zilver in een persoonlijk record van 1.44’86.

Kjeld Nuis- behalve wereld- nu ook Olympisch kampioen op de 1500 meter -  slaagde er niet in om zich te plaatsen voor de Spelen van Vancouver en Sochi. In PyeongChang is hij er eindelijk wel bij .. en dat zullen we weten ook! Volgende week staat er nog een 1000 meter op het programma .. Schaatsen.blog.nl verheugt zich er nu al op!

De 22-jarige Patrick Roest maakte ook een droomdebuut in PyeongChang. Hij kwam al vroeg in actie op de 1500 meter en moest lang, lang .. heel lang afwachten of zijn tijd goed genoeg was voor een medaille. Aan Nuis kon hij niet tippen maar de tijd van Roest was wel goed genoeg voor het zilver!

Patrick Roest ongeloof zilver

De Koreaan Min Seok Kim reed naar het brons in 1.44’93.

Koen Verweij kon helaas niet waarmaken wat hij zichzelf had beloofd: zich revancheren voor Sochi waar hij op drie duizendsten het goud mis liep op de 1500 meter. Dat mislukte jammerlijk .. met 1.46’26 kwam Verweij niet verder dan de elfde plaats.

Podium 1500 meter heren PyeongChang

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE 1500 METER HEREN

Lees ook:Loting 1500 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Legendarische dubbel voor Nuis: ook Olympisch kampioen 1000 meter!
Lees ook:Loting 1000 meter heren PyeongChang 2018
Lees ook:Loting 1000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging

1 Reacties // Reageer

One thought on “Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>