Sprookjes bestaan: Esmee Visser Olympisch kampioene 5000 meter!

Esmee Visser PyeongChang podiumfoto

Sprookjes bestaan! De 22-jarige Esmee Visser heeft het vrijdag 16 februari bewezen in PyeongChang. De Olympisch debutante fladderde lichtvoetig naar een baanrecord  van 6.50’23 en pakte het goud op de 5000 meter in de Gangneung Oval.

Niemand kon deze vrijdag wat Esmee Visser kon. Met gemak bleef ze maar rondjes 32 op de klok zetten. Een 5 kilometer om in te lijsten, waarmee ze deed wat niemand voor mogelijk hield: ze onttroonde de Olympisch kampioene en koningin van de lange afstanden Martina Sablikova. De Tsjechische rijdt niet bepaald haar beste seizoen maar wist toch nog met 6.52’85 de tweede tijd te noteren. En zoals het een fantastisch sportvrouw betaamt was ze ongelofelijk blij met dat zilver.

podium 5000m dames pyeongchang

De Russische Natalia Voronina kaapte het brons in 6.53’98 weg voor de neus van  Annouk van der Weijden die met een persoonlijk record van 6.54’17 lange tijd zeker van een podiumplek leek. De teleurstelling en het verdriet over de vierde plaats waren enorm ..

Annouk van der Weijden teleurstelling

(BEELD: nos)

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE UITSLAG VAN DE 5000 METER DAMES

 

Lees ook:Filmpje: Esmee Visser in de medailletaxi
Lees ook:Loting 5000 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Ted-Jan Bloemen Olympisch kampioen 10 kilometer
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Nao Kodaira Olympisch kampioene 500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>