Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit

Mannen team pursuit halve finale

De mannen van Team NL zijn er woensdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de A-finale van de team pursuit bij de Winterspelen in PyeongChang. Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest werden in de halve finale geklopt door Noorwegen. (Beeld NOS)

Oranje kwam in 3.38’46 over de streep en werd dik verslagen door Noorwegen dat zich met een Olympisch record van 3.37’08 wel plaatste voor de finale. Bij geen enkele doorkomst waren de Nederlanders sneller dan Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen en Sien Spieler Nilsen.

Nederland werd geplaagd door materiaalpech: bij de start sprong er een veer uit de schaats van Jan Blokhuijsen. De ploegenachtervolging bleek ook lastig voor Patrick Roest die Koen Verweij verving. Roest had het zichtbaar zwaar en kwam in de slotfase nog bijna ten val in de bocht (foto).

De strijd om het goud gaat woensdag tussen Noorwegen en Korea dat met een tijd van 3.38’82 een plaats in de finale bemachtigde. In een bijzonder spannende strijd werd Nieuw-Zeeland geklopt dat 3.39’53 op de klok zette.

Team NL neemt het in de B-finale om het brons dus op tegen Nieuw-Zeeland.

KLIK HIER VOOR DE STARTLIJST VAN DE FINALES HEREN

Lees ook:Team NL plaatst zich voor halve finale team pursuit
Lees ook:Geen goud voor Nederland op ploegenachtervolging
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>