Team Beslist.nl is mooie mix van ervaring en talent

Beslist.nl wil zich neerzetten, zei coach Gerard van Velde maandag bij de perspresentatie van het team. Dat lijkt me gelukt! Met veel bombarie kwam de ploeg per speedboot aan op Pampus. Van Velde gaat komend seizoen aan de slag met een gemotiveerde sprintequipe die bestaat uit een mix van ervaring en talent: Mark Tuitert, Jacques de Koning, Michel Mulder, Hein Otterspeer, Sjoerd de Vries en Jesper Hospes.

(Foto: Beslist.nl)

Mark Tuitert stak zijn ambities maandag niet onder stoelen of banken: “Ik heb er zin in. Ik ben er klaar voor.” Na twaalf jaar bij dezelfde ploeg stapte Tuitert over naar het nieuwe team. Deze zomer merkte de olympisch kampioen al dat de verandering aanslaat. “Het is verfrissend”, zei hij.

Als 32-jarige staat Tuitert voor een grote uitdaging, legde hij uit. “Er zijn weinig kampioenen die op mijn leeftijd zichzelf nog verbeteren.” Toch is dat zijn doel. “Ik ga die strijd aan. Als het lukt dan ben ik heel blij en kan ik meedoen om de prijzen.”

Ook voor Gerard van Velde is Beslist.nl een aardige verandering. Vorig seizoen voerde hij een ploegje sprinters aan met een bescheiden sponsor.  Toch loopt hij niet naast zijn schoenen: “Aan mijn aanpak valt niet te tornen. In principe is er niks veranderd.”  Het draait er nog altijd om zijn rijders zo snel mogelijk te laten rijden.

“De druk komt van externe partijen”, zegt Van Velde. “Maar dat is volwassen worden. Welkom bij de club van toppers. Het blijft altijd stressvol, want de verwachtingen zijn torenhoog.”

Met die verwachting moet niet alleen Van Velde om zien te gaan, maar ook zijn schaatsers. Daar heeft de coach ook een rol in. “Ik probeer ze een reële kijk op de zaak te geven.”

Bekijk meer foto’s van de perspresentatie op de website van Beslist.nl.

Bron: Beslist.nl / Schaatsen.nl

Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Ook dames Team NL naar halve finale team pursuit
Lees ook:Jillert Anema en matchfixing: bad timing!
Lees ook:Loting 500 meter dames PyeongChang 2018
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018

1 Reacties // Reageer

One thought on “Team Beslist.nl is mooie mix van ervaring en talent

  1. arend smit

    red. ik heb in heerenveen in de shop schaats atrtibuten gekregen en daar viel een prijs op nl code tb0745 gr arend smit

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>