Patrick Roest verrassende wereldkampioen allround 2018

Patrick Roest WK Allround 2018

Vriend en vijand verbazen. Dat deed Patrick Roest afgelopen weekend in Amsterdam. De 22-jarige Roest schaatste zich in al zijn onbevangenheid naar de wereldtitel allround. Notabene in ons eigen Amsterdam, op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion. Hoe sprookjesachtig wil je het hebben? (Foto: Team Lotto-Jumbo)

Roest hield de Noor Sverre Lunde Pedersen en onze landgenoot Marcel Bosker achter zich. Negenvoudig kampioen Sven Kramer eindigde met een vierde plek net naast het podium.

Pedersen leek op de afsluitende 10 kilometer met gemak op weg naar WK-winst maar de Noor kwam ten val waardoor Roest de wereldtitel mocht opeisen.

“Ik kan het zelf bijna niet geloven”, vertelde Patrick Roest, die in oktober nog zijn arm brak, na afloop. “Het is heel vet om hier wereldkampioen allround te worden.” Hij wilde alles eruit halen wat erin zat. “Dat is gelukt. Dit was voor mij de perfecte 10 kilometer. Ik denk zelfs dat als ik deze rit binnen had geschaatst, het mijn snelste tijd ooit was geweest. Zo vlak en afbouwend heb ik deze afstand nog nooit gereden.”

Lees verder op de website van Team Lotto-Jumbo: https://www.teamlottojumbo.nl/schaatsen/roest-wint-wk-allround-na-enerverende-slotdag-kramer-naast-podium?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de wereldtitel allround naar de Japanse Miho Takagi. Ireen Wust moest genoegen nemen met het zilver. Annouk van der Weijden werd derde.

Lees hier alles over het WK Allround 2018.

Lees ook:Roest vervangt Verweij op ploegenachtervolging
Lees ook:Materiaalpech plaagt mannen in halve finale team pursuit
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit heren PyeongChang 2018
Lees ook:Filmpje Kjeld Nuis en Patrick Roest in de medailletaxi
Lees ook:Olympisch debutanten Nuis en Roest goud en zilver op 1500 meter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>