Kramer, Verweij, Schouten en Van der Weijden naar finale Mass Start

Annouk van der Weijden val mass start

Update: Koen Verweij, Sven Kramer, Irene Schouten en Annouk van der Weijden hebben zich zaterdag in PyeongCchang allemaal geplaatst voor de finale van de Mass Start! De finale dames begint om 13.30 uur, de finale heren om 14.00 uur.

Zaterdag 24 februari wordt voor Nederland het schaatsprogramma in PyeongChang afgesloten met de Mass Start, een nieuw Olympisch onderdeel.

Voor Nederland doen bij de mannen Koen Verweij en Sven Kramer mee, bij de vrouwen komen Irene Schouten en Annouk van der Weijden in actie. Jorrit Bergsma en Carlijn Achtereekte zijn reserve.

Wil je weten wat dat nou eigenlijk is .. de Mass Start .. klik dan hier voor uitleg van schaatster Irene Schouten: http://schaatsen.blog.nl/olympische-winterspelen/2018/02/20/irene-schouten-legt-uit-wat-mass-start-is-pyeongchang-olympische-spele

De Mass Start begint zaterdag om 12.00 uur Nederlandse tijd. Eerst de halve finales dames, dan de halve finales heren. Vanaf 13.30 volgen de finale dames en om 14.00 uur de finale heren. Irene Schouten rijdt in de eerste halve finale dames, Annouk van der Weijden in de tweede halve finale.

KLIK HIER VOOR DE STARTLIJST HALVE FINALES DAMES

Schouten en Van der Weijden naar de finale!

Update zaterdag 24-2 12.30 uur: Irene Schouten en Annouk van der Weijden hebben zich geplaatst voor de finale van de Mass Start. Heel knap van Van der Weijden want ze werd meegesleept in de val van Ivanie Blondin en moest daarna veel goed maken. Ze knokte zich terug in de wedstrijd en won de eindsprint: goed voor 40 punten en een plaats in de finale.

KLIK HIER VOOR DE STARTLIJST FINALE DAMES

Ook Verweij en Kramer naar de finale!

Update zaterdag 24-2 13.11 uur: Koen Verweij en Sven Kramer hebben zich met gemak geplaatst voor de finale. Koen Verweij reed in het begin van de wedstrijd weg en won de eerste tussensprint. Kramer werd twee keer tweede in de tussensprint en haalde daarmee genoeg punten voor kwalificatie.

KLIK HIER VOOR DE STARTLIJST HALVE FINALES HEREN

KLIK HIER VOOR DE STARTLIJST FINALE HEREN

 

Lees ook:Irene Schouten legt uit wat Mass Start is
Lees ook:Programma en uitslagen schaatsen PyeongChang 2018
Lees ook:Loting kwartfinales team pursuit dames PyeongChang 2018
Lees ook:Startlijsten halve finales team pursuit PyeongChang 2018
Lees ook:Colofon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>